PROPAST PREGOVORA

Kazaz: Najveći gubitnik je BiH, a pobjednik Milorad Dodik

Gospodin Čović i gospodin Izetbegović ne mogu ni o čemu da vode konstruktivan razgovor, a kamoli o ustavnim promjenama

Kazaz: Ne može se ostvariti funkcionalnost. Avaz

Piše: A. Kukić

21.3.2022

Politički analitičar Enver Kazaz komentirao je za portal „Avaza“ propale pregovore o Izbornom zakonu BiH koji su četiri dana vođeni u Sarajevu.

- HDZ i SDA imaju u svom nacionalizmu dijametralno suprotne stavove, gospodin Čović i gospodin Izetbegović ne mogu ni o čemu da vode konstruktivan razgovor, a kamoli o ustavnim promjenama. 

Najveći gubitnik propasti pregovora je BiH, s obzirom da ne može ostvariti funkcionalnost, pogotovo u Federaciji, i najveći dobitnik je, nažalost, politika Milorada Dodika koji će tvrditi i dalje da je Federacija nefunkcionalna, kao što jeste, za razliku od Republike Srpske koja je centraliziran entitet, a Dodik će tvrditi da je funkcionalan entitet – kazao je Kazaz.


Smatra kako ćemo ostati zakovani u sadašnju krizu koja odgovara onima koji BiH ne vide kao državu koja može ostvariti napredak na svom evropskom putu.

- Reakcije nakon pregovora pokazuju da političke elite u BiH nemaju svijest o dubini političke krize u kojoj se nalazimo, a ona je ogromna – zaključio je Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.