DOBRA VIJEST

EPBiH : Otvoren Centar za potrošače Podružnice „Elektrodistribucija“ Sarajevo

Kupcima je omogućena i prijava kvara na elektrodistributivnoj mreži

Novootvoreni centar. EPBiH

A. O.

21.3.2022

U novootvorenom savremeno opremljenom Centru za potrošače Podružnice „Elektrodistribucija“ Sarajevo (ulaz iz ulice Zmaja od Bosne, prekoputa tramvajske stanice Socijalno) kupci sa područja Kantona Sarajevo na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije u vezi sa snabdijevanjem električnom energijom i priključenjem na elektrodistributivnu mrežu.

Kao kompanija sa dugom tradicijom pružanja usluga kupcima, otvaranje savremenog Centra za potrošače nastavak je unapređenja naših odnosa i usluga.

U Centru za potrošače omogućeno je podnošenje zahtjeva za izdavanje svih vrsta elektroenergetskih saglasnosti, prethodnih, privremenih ili stalnih, kao i saglasnosti za novi ili izmjenu postojećeg priključka, promjenu naziva kupca, povećanje priključne snage.

Kupcima je omogućena i prijava kvara na elektrodistributivnoj mreži, brojilu ili uređaju koji upravlja tarifama, kao i prijava neovlaštenog korištenja električne energije. Naplatu troškova u ime „Elektrodistribucije“ Sarajevo vrši BH Pošta ili komercijalne banke.


Omogućena je i aktivacija usluge e-račun i e-planska koje nude niz pogodnosti. EPBiH

Ukoliko kupac prostor u svom vlasništvu ustupa na korištenje drugom licu, u Centru za potrošače će biti obrađen zahtjev bez obzira na koju općinu u Kantonu Sarajevo se odnosi.

U Centru za potrošače kupci mogu predati i potpisane ugovore o snabdjevanju električnom energijom i korištenju distributivne mreže.

Omogućena je i aktivacija usluge e-račun i e-planska koje nude niz pogodnosti.

Plaćanje računa za električnu energiju nije moguće izvršiti u Centru za potrošače.

Kupcima je plaćanje računa za električnu energiju omogućeno putem digitalnih kanala, te na šalterima poslovnih banaka i BH Pošte.

Radno vrijeme Centra je radnim danima (ponedjeljak-petak) od 7:30 do 15:30 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.