KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Predstavljeni rezultati poslovanja BH Telecoma: Zabilježeno povećanje prihoda

Demonstriran je prvi smart poligon u BiH, koji se realizuje u okviru BH Smart Lab platforme

Piše: A. K.

22.3.2022

Sa današnje press-konferencije. A. Kukić

Kompanija BH Telecom predstavila je rezultate poslovanja za 2021. godinu na godišnjoj press-konferenciji.

Razvoj kinematografije

Premijer FBiH Fadil Novalić istakao je kako su protekle dvije godine, zbog posljedica pandemije bile veoma zahtjevne, ali da je BH Telecom uspješno reagovao i pokazao se društveno odgovornom kompanijom.

- Ova kompanija je, između ostalog, dala značajan doprinos u provođenju online nastave, milion KM od njihove dobiti, u dogovoru sa Vladom FBiH izdvojena je za kupovinu potrebnih medicinskih sredstava. U 2021. godini, koja je jedna od najznačajnijih godina za ovu kompaniju kada je riječ o ulaganjima u digitalnu transformaciju iu produkciju domaće kinematografije, BH Telecom je u Budžetu FBiH uplatio 76,5 miliona KM – rekao je Novalić.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić rekao je da su postignuti impresivni finansijski rezultati i svrstavaju BH Telecom u najveće kompanije koje već godinama značajno doprinose budžetu FBiH.

- Vjerujem da smo svi svjesni izuzetnog značaja BH Telecoma za cjelokupno bh. fruštvo kao telekom operatora koji pomjera granice u tehniološkom smislu, ali i kao kompanije koja je napravila iskorak i koja je u prethodnom periodu pokrenula izgradnju jedinstvene platforme za audio-vizuelni sadržaj BH Contentlab, pokrenula platformu za start-up projekte BH Techlab sa najvećim budžetom za inovacije u iznosu od 15 miliona KM - rekao je Lasić.


Značajne donacije

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman predstavio je najznačajnije finansijske pokazatelje poslovanja za 2021. godinu.

- Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 471,6 miliona KM, što je više od 14,5 miliona KM, ili za 3 posto u odnosu na ostvarenje prihoda iz 2020. godine. U prethodnom periodu smo posebnu pažnju posvetili našim korisnicima i građanima te smo tokom pandemije donirali značajna sredstva za nabavku potrebne medicinske opreme, istovremeno obezbjeđujući opremu i uslove za onlajn nastavni proces i besplatni biznis alat za poslovne korisnike – rekao je Kahriman.


Pametni poligon

Predstavnicima medija demonstriran je prvi smart poligon u BiH, koji se realizuje u okviru BH Smart Lab platforme BH Telecoma. Smart poligon je skup lot usluga koje nude korisnicima na jednom mjestu pametna rješenja u vidu pametnog parkinga, pametne punionice, pametne rasvjete i pametnog odvoza smeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.