LIDER SDS-A

Šarović: Tegeltija propustio da se suprotstavi zabrani ulaska u BiH advokata Petronijevića

Ponovo sam danas uputio zvaničan zahtjev Tegeltiji da počne da kontroliše ovaj složen proces po nadležnostima koje mu pripadaju

Mirko Šarović: Ponovo sam danas uputio zvaničan zahtjev Tegeltiji. SDS

A. O.

28.3.2022

Lider SDS-a Mirko Šarović kazao je kako ima informacije da je prije četiri dana zasjedao Izvršni obavještajni odbor Vijeća ministara BiH kojim je predsjedavao Zoran Tegeltija.

- Taj isti dan je advokat Petronijević dobio zabranu ulaska u BiH. Tegeltija nije obavijestio javnost da je zasjedao Izvršni obavještajni odbor i propustio je priliku da na odbor stavi pitanje zabrane ulaska advokata Petronijevića - istakao je Šarović.


Složen proces

On kaže da je prava adresa za pitanje neopravdane zabrane ulaska u BiH za srpske intelekualce Vijeće ministara i Zoran Tegeltija.

- Ponovo sam danas uputio zvaničan zahtjev Tegeltiji da počne da kontroliše ovaj složen proces po nadležnostima koje mu pripadaju. Tegeltija očigledno nastoji da se sakrije od javnosti i da ovo važno pitanje ne uzme u razmatranje iz nekog njemu poznatog razloga - poručio je Šarović.


Vrši nazdor

Predsjednik SDS naglašava da se ne može više sakriti Tegeltijina odgovornost za ovu sramotu.

- Tegeltija je politički odgovoran za rad Obavještajne službe i uz to vrši nadzor nad cijelim obavještajnim sektorom. Sve je u njegovim rukama a on izbjegava javnost već sedam dana od kad je krenulo zabranjivanje srpskih intelektualaca - zaključio je Šarović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.