MINISTAR MUP-A RS

Lukač: Policija RS istražuje i svoje redove

Neću nimalo da budem naivan da smatram da je policija RS u potpunosti čista i da nemamo takvih pojedinaca. Imamo ih sigurno, rekaoje Lukač

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. RTRS

A. Č. / Srna

29.3.2022

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, govorio je o istrazi ubistva načelnika Sektora krim policije Prijedor Radenka Bašića.

Govoreći o najavama tužbi protiv policije privedenih osoba zbog upotrebe prekomjerne sile, Lukač je kazao da svaki građanin ima pravo da podnese tužbu.

- A kada se pojave morat će i da ih dokažu. Svaki policajac kojeg optuže će se pojaviti i dati izjavu. Tužilaštvo i sudovi su tu da cijene da li je bila opravdana upotreba sile”, pojasnio je.


Saradnja pojedinih policajaca s kriminalcima

Dodao je da nijedna policija nije imuna na to da u svojim redovima ima određene ljude koji sarađuju sa kriminalcima.

- Neću nimalo da budem naivan da smatram da je policija RS u potpunosti čista i da nemamo takvih pojedinaca. Imamo ih sigurno. U ranijim godinama smo to i dokazivali. MUP RS sigurno je jedna od institucija koja se bavi takvim stvarima u svojim redovima i koje smo procesuirali i izbacili smo iz Ministarstva unutrašnjih poslova određen broj pripadnika koji su otišli na drugu stranu, rekao je Lukač.


Miješanje Milorada Dodika

Govorio je i o navodnom miješanju člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik u rad policije najavljujući policijsku akciju.

- On svakako ima pravo na svoje mišljenje. Ne znači da njegovo mišljenje utiče na rad policije, u smislu da se miješa u rad policije sa naredbodavne strane i da naređuju policiji šta treba da rade. To su akcije koje je policija spremila, koje je dogovorila zajedno sa tužilaštvima - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.