KADA SE SMIRI SITUACIJA

Dodik otkrio detalje sastanka sa Kalabuhovim: Razgovarali smo o izgradnji gasnih elektrana

To su ekološki čisti projekti i mi smo potpisali memorandume o tome, istakao je član Predsjedništva

Milorad Dodik. N1

H. J. I.

30.3.2022

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za N1 otkrio je detalje jučerašnjeg razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim. 

- Dakle, ovdje postoje određene poslovne operacije koje Rusi imaju. Mi smo dan ranije obavili razgovore oko toga da se gradi gasovod prema Banjoj Luci od Bijeljine. I naravno, imali smo razgovore vezano za izgradnju gasnih elektrana. To su znači ekološki čisti projekti koji treba da omoguće da, i mi smo potpisali i memorandume o tome. I ja želim da to održim. Za neko vrijeme kada se sve ovo završi, pomalo se normalizuje situacija, treba krenuti ponovo u te projekte koji mislim da donose dobrobit svima ovdje. 

I kada bi mi uspjeli da napravimo dvije elektrane na gas i gasovod do Banja Luke, to bi bilo za privredu i stanovništvo Republike Srpske veoma važna stvar. Vi znate da smo mi dobili po veoma povlaštenoj cijeni gas od strane Rusije, i da bi vođenjem njihovog Gazrpoma, izgradnjom gasovoda i izgradnjom termoelektrana, tu prioritetno nisku cijenu bi održali za čitav prostor BiH vjerujem - rekao je Dodik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.