PRETRESI NA 13 LOKACIJA

SIPA: U akciji "Posrednik" slobode lišeno devet osoba

Otkriveni su i privremeno oduzeti veći broj kovid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz

Izvršeni su pretresi stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari. SIPA

H. J. I.

30.3.2022

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u sklopu operativne akcije "Posrednik" na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze realizovali pretrese na 13 lokacija, pri čemu je slobode lišeno devet osoba. 

Izvršeni su pretresi stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, a osobe lišena slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. Kako je saopšteno iz SIPA-e, nakon toga će biti predane u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

- Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti veći broj kovid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH - navodi se u saopštenju iz SIPA-e.

Iz SIPA-e je jutros saopšteno da se pretresi vrše u cilju dokumentovanja krivičnih djela "udruživanje radi činjenjenja krivičnih djela", "primanje dara ili drugih oblika koristi", "davanje dara ili drugih oblika koristi", "davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem", "krivotvorenje isprave", "sprečavanje dokazivanja", "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "davanje lažnog iskaza" i "krivotvorenje službene isprave", propisnih Krivičnim zakonom Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.