ZBOG MIZERNIH PLAĆA

Policajci državnih agencija podržali štrajk UIO-a

Od danas su u štrajku uposlenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja prikuplja rekordne iznose od indirektnih poreza, a plaće uposlenika godinama ne rastu dok na nivou entiteta i Brčko distrikta se povećavaj

Sa ranijeg protesta SIPA-e. AGENCIJE

S. S.

4.4.2022

Savez sindikata policijskih organa BiH na čelu s Draganom Krvavcem daje punu podršku Sindikatu UIO za štrajk u cilju ispunjenja zahtijeva, a sve u skladu sa zakonom za koje vladajuće koalicije već 14 godina uništavaju sve što je na državnom nivou, poručili su iz ovog Sindikata.

Inače, ranije su i policajci državnih agencija najavljivali štrajk, a sve zbog, kako kažu, maćehinskog odnosa spram policijskih službenika SIPA-e, GP-a i DKPT-a.

Podsjećamo od danas su u štrajku uposlenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja prikuplja rekordne iznose od indirektnih poreza, a plaće uposlenika godinama ne rastu dok na nivou entiteta i Brčko distrikta se povećavaju.

Iz UIO su poručili da im ništa ne znači povećanje osnovice bez usvojenog budžeta.

U istoj situaciji su i policajci državnih policijskih agencija čije plaće su manje nego što imaju njihove kolege u entitetskim i kantonalnim MUP-ovima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.