NOVI SKANDALOZAN KOMENTAR

Direktorica BH Radija 1 za sarajevsku kuhinju pod opsadom napisala: "Bogata turistička ponuda"

U svom "novinarskom" radu pažnju šire javnosti privukla je kada je na svoj Twitter profil podijelila fotografiju na kojoj je okivr s likovima osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Draže Mihailovića, s porukom "Poklon drugarima

Pejka Medić. Arhiv

Piše: S. M.

8.4.2022

Pejka Medić, direktorica BH Radija 1 poznata je po svojim, blago rečeno, skandaloznim javnim istupima. 

U svom "novinarskom" radu pažnju šire javnosti privukla je kada je na svoj Twitter profil podijelila fotografiju na kojoj je okivr s likovima osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Draže Mihailovića, s porukom "Poklon drugarima s Kosmeta.


Tvit Pejke Meidć. Arhiv

Poslije toga je nastavila objavljivati razne provokativne komentare kojima je zgražala sve civilizirane i pristojen građane Bosne i Hercegovine.

Medić nastavlja u sličnom stilu, pa je vijest o otvaranju "Kuhinje pod opsadom" u kojoj su se nudila jela koja su građani opkoljenog Sarajeva bili primorani jesti u vremenima četvrogodišnje krvave opsade, prokomentirala riječima: "Bogata turistička ponuda". 

Naravno, uslijedila je lavina negativnih komentara na ovaj uistinu bešćutan i skandalozan komentar.

Ovim putem, direktoricu BH Radija 1 želimo informirati da su građani Sarajeva, pored izgladnjivanja, bili izloženi četvorogodišnjem zvjerskom teroru od monstruma s okolnih brda, koji su ih svakodnevno ubijali granatama i snajperima. Ubijeno je više od 11.500 ljudi.

Za brutalne zločine nad građanima Sarajeva osuđeni su između ostalih i Pejkini likovi sa "poklona drugarima s Kosmeta", Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Skandalozan tvit Pejke Medić. Screenshot

Naravno, negativne komentare koje dobija na svoje gnusne komentare Medić redovno zloupotrebljava za izigravanje žrtve i javno jadikovanje kako je njena sigurnost u Sarajevu tobože ugrožena, pa je tako prije nekoliko dana kmečala o tome kako se boji hodati Sarajevom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.