AVAZ NA LICU MJESTA

Davor Dragičević svim katolicima čestitao Uskrs: Bez svog Davida više ništa ne obilježavam

Valjda će se narod BiH poslije ovih praznika osjetiti hrabrije i izaći sa mnom i Murizom da tražimo pravdu

Piše: S. Spahić

16.4.2022

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida iz Banja Luke, već danima boravi u šatoru ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine. 

U izjavi za portal "Avaza" rekao je da planira tu ostati još mjesec dana, te da se sredinom maja spremaju veliki protesti. Također, naveo je i da će se naredne sedmice advokat Ifet Feraget susresti s Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt), visokim predstavnikom u BiH.

- Do tog dana jasno je da se neće ništa desiti. Jednom smo Ifet Feraget i ja bili na sastanku s postupajućom tužiteljicom, ali opet ću ponoviti neka oni rade svoj posao, ja ću svoj. Ispada da samo Muriz Memić, Ifet Feraget i ja, Pravda za Davida i Pravda za Dženana rade neki konkretan posao uz podršku građana Sarajeva i medija i naravno "Avaza" koji su od početka tu uz nas - naveo je Dragičević.

Naveo je da je jučer imao sitnu provokaciju, ali da im ne pridaje veliku pažnju.

- Neću da se obazirem na šovinističke budale - istakao je Davor

On je svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti čestitao Uskrs i zahvalio Sarajlijama koje su mu danas donijela kuhana jaja..

- Svima bih poželio sretnu Veliku subotu i sutrašnji dan, veliki blagdan Uskrs i da proslave u miru i veselju.Također, čestitao bih i sljedeće sedmice pavoslavni Vaskrs, pa Bajram, pa valjda će se narod BiH poslije tih praznika osjetiti hrabrije i izaći sa mnom i Murizom da tražimo pravdu - istakao je Dragičević.

On je rekao i da bez svog sina Davida više ništa ne obilježava i da traži samo pravdu za njegovu smrt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.