SARAJEVO

Muškarac u alkoholiziranom stanju zaspao ispred Vječne vatre

Ovo nije prvi put da se skrnavi nacionalni spomenik u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

Muškarac zaspao ispred Vječne vatre u Sarajevu. Crna hronika

H. J. I.

16.4.2022

Vječna vatra je spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata u Sarajevu. Spomenik je napravljen 6. aprila 1946. godine na prvu godišnjicu oslobođenja Sarajeva od okupacije fašista.

U subotu 16. aprila zabilježen je neobičan slučaj gdje stariji muškarac, u vidno alkoholiziranom stanju, spava ispred spomenika. 


Nije prvi put

Ovo nije prvi put da se skrnavi nacionalni spomenik u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U decembru 2021. godine nepoznata osoba, ili više njih, bacila smeće na ovaj spomenik zbog čega su morali intervenirati iz Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) Kantona Sarajevo zbog većeg plamena na Vječnoj vatri, jer je neko bacio dosta smeća.

2013-te godine vozač je udario u Vječnu vatru pa smješten na psihijatriju.


Spriječena veća tragedija

Automobil terenac “Mercedes ML" umalo se nije zapalio, s obzirom da je prednji dio automobila bio naslonjen direktno na vatru, ali je brzom intervencijom građana i policije vatra ugašena, ali je nakon toga iz spomenika nastavio da curi plin pa je samo pukom srećom i brzom reakcijom ekipe "Sarajevogasa" spriječena veća tragedija.

Bahati vozač 2020. godine parkirao skupocjeni Mercedes ispred Vječne vatre. Policija je ekspresno djelovala, te je ubrzo vozaču uručila prekršajni nalog zvog nepropisnog parkirnja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.