MINISTAR ZDRAVSTVA KS

Haris Vranić o protestu Sindikata radnika u zdravstvu: To je politički sindikat

Čudno je da ih posjećuje direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, pa čak i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, rekao je

Haris Vranić: To je politički sindikat. SCREENSHOT

Piše: S. S.

19.4.2022

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ministar zdravstva Haris Vranić (SDP) je govorio o protestu Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo. Vranić taj sindikat smatra političkim.

- Što se tiče dogovora za sindikatom, jučer su dogovoreni i satnica i koeficijent. Zašto se sada radi to da su nastavili sa protestom, ja mislim da je to zato što je to politički sindikat - kaže Vranić.

Kaže da nije bilo članova radnog tijela predsjednik tog sindikata bi srušio dogovor. 

-Zašto danas protestiraju ne znam. Čudno je da ih posjećuje direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, pa čak i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Oni su dobili i više nego su mislili da će dobiti. Pogotovo za desni dio ove Skupštine (opozicija) pitanje: Zašto tjerate ljude da protestiraju iako se sve dogovorilo?

Podsjećamo, predstavnici ovog sindikata su tražili da se obrate na sjednici, ali to je odbijeno zato što dokument nije imao memorandum i pečat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.