ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Komšić u Donjoj Gradini: Antifašizam temeljna vrijednosti oko koje se moramo okupiti

Iako smo mislili da će sve ono što se dešavalo na ovom ovdje mjestu, ali i na drugim mjestima u svijetu, biti opomena, mi danas gledamo nova stradanja nevinih ljudi, rekao je

Komšić i Dunović u Donjoj Gradini. FENA

S. S.

22.4.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, povodom 77. godišnjice proboja logoraša iz ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, danas je na Spomen-području Donja Gradina položio vijence i odao počast na spomen-obilježju nevino stradalim žrtvama, na grobnom polju "Topole" i kod "Topole užasa".

Tom prilikom poručio je da ni nakon toliko godina od užasnih dešavanja ne smiju zaboraviti nevine žrtve jer se sjećanjem na žrtve koje su stradale tokom činjenja genocida i Holokausta u Drugom svjetskom ratu, čuva uspomena na njih te uče današnje generacije kakve posljedice mogu ostaviti zao ljudski um i ideologije koje počinju na mržnji, segregaciji i netoleranciji.

- Nažalost, iako smo mislili da će sve ono što se dešavalo na ovom ovdje mjestu, ali i na drugim mjestima u svijetu, biti opomena, mi danas gledamo nova stradanja nevinih ljudi. Fašizam nikad ne spava, danas pokušava ponovo nadjačati civilizaciju, a mi smo dužni to spriječiti. Antifašizam je jedna od temeljnih vrijednosti oko koje se svi moramo okupiti - kazao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.