U ORGANIZACIJI IOM-A

Iftar i druženje s migrantima iz "Ušivka"

Korisnici centra „Ušivak“ i članovi lokalne zajednice zajedno su uživali u tradicionalnim delicijama iz zemalja svih prisutnih, naveli su iz IOM-a

L. S.

26.4.2022

S iftara i druženja u Hadžićima - Avaz
S iftara i druženja u Hadžićima - Avaz
I migranti učestvovali u pripremanju iftara - Avaz
S iftara i druženja u Hadžićima - Avaz
U pripremi pomogle i mještanke Hadžića - Avaz
+2

U Centru za kulturu u Hadžićima, u sklopu projekta Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH, migranti iz Kube, Ekvadora, Tunisa, Pakistana i Afganistana, zajedno s lokalnim udruženjem žena „Ars Populi“, napravili su iftar za pamćenje.

- Sjajna atmosfera iz kuhinje prenijela se i za iftarske stolove, gdje su korisnici privremenog prihvatnog centra “Ušivak” i članovi lokalne zajednice zajedno uživali u tradicionalnim iftarskim delicijama iz zemalja svih prisutnih. Kuharski duo Afganistan - Tunis posebno je oduševio prisutne, pa je njihov trud nagrađen i simboličnim znakovima pažnje - naveli su iz IOM-a BiH.

Iftar je organiziran u sklopu projekta „Jačanje društvene kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu“, koji implementira IOM u BiH, a finansira Služba za instrumente vanjske politike (FPI) Evropske unije, u okviru Instrumenta koji doprinosi stabilnosti i miru (IcSP).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.