ZAJEDNIČKA SARADNJA

Džaferović se sastao sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske

Razgovarano je o odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Turske

Mustafa Sentop i Šefik Džaferović. PREDSJEDNIŠTVO BIH

A. O.

27.4.2022

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović jučer je u posjetu primio predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafu Sentopa.

Razgovarano je o odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Turske za koje je konstatirano da su izuzetno dobro i prijateljski te da ih treba nastaviti jačati i razvijati na dobrobit naroda obje zemlje.

Predsjedavajući Džaferović je podcrtao da Republika Turska ima stabilizirajući utjecaj u Bosni i Hercegovini i u cijelom regionu.


Sa održanog sastanka. PREDSJEDNIŠTVO BIH

Džaferović je kazao da je izuzetno bitna podrška koju Republika Turska kao članica NATO-a daje euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Tema razgovora bila je sigurnosna i politička situacija u Bosni i Hercegovini i regionu, sa naglaskom na posljedice ruske agresije na Ukrajinu na stabilnost Bosne i Hercegovine i ovog dijela Evrope.

Istaknuto je da poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i 27 godina njegove implementacije, što znači poštivanje državnih institucija i njihovih ovlasti, predstavlja jedinu mapu puta koja garantuje mir i stabilnost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.