"RAMAZAN U MOSTARU"

Iftar na Musali: Prisustvovao i gradonačelnik Kordić

Ovaj događaj su organizirali Grad Mostar, Klub vijećnika Bošnjaka, Centar za kulturu, Medžlis Islamske zajednice i BZK "Preporod"

M. Smajkić

Više od 1.500 građana Mostara večeras je na trgu Musala prisustvovalo zajedničkom iftaru organiziranom u okviru manifestacije "Ramazan u Mostaru".

Ovo je prvi put da Mostarci zajedno iftare na Musali, u posebno osvijetljenom ambijentu i da na taj način osjete ljepotu odabranog mjeseca ramazana.

Ovaj događaj su organizirali Grad Mostar, Klub vijećnika Bošnjaka, Centar za kulturu, Medžlis Islamske zajednice i BZK "Preporod".

- Ovo je centralni događaj manifestacije "Ramazan u Mostaru", a večeras želimo poslati najljepše poruke iz Mostara, istinski, multietničkog grada, poruke mira, tolerancije i suživota i biti primjer i drugim sredinama - rekao je, između ostalog, Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara novinarima.

Večerašnjem iftaru na Musali, uz mostarskog muftiju Salema ef. Dedovića, glavnog imama, Dinu ef. Maksumića prisustvovao je i gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, ali i brojni vijećnici i vijećnice.

Također, Mostarci su imali priliku uživati i u koncertu duhovne muzike u izvedbi učenika osnovnih škola.

NA VRH

Podijeli članak na