POKAZAO NEZADOVOLJSTVO

Tegeltija: Šmitu se ne može vjerovati, iznio je niz laži u svom izvještaju

Ono što mene posebno vrijeđa kao čovjeka je pokušaj Šmita da u svom izvještaju optuži RS, kazao je Tegeltija

A. O.

Zoran Tegeltija

Foto: PRINTSCREEN


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija za RTRS je izjavio da bi izvještaj Kristijana Šmita (Christian Schdmit) trebao biti validan.

Ništa dobro

- Ipak, ono što se nakon današnje sjednice pokazalo je da se gospodin Šmit čovjek kojem se ne može vjerovati, čovjek koji je u svom izvještaju iznio toliko lažnih činjenica i tvrdnji o stanju u BiH i koje su u cjelosti skoncentrisane da optužuju jednu stranu, a to je srpsku stranu - rekao je Tegeltija.

Tvrdi da izvještaj koji je Šmit sačinio neće donijeti ništa dobro BiH.

- Ono što mene posebno vrijeđa kao čovjeka je pokušaj Šmita da u svom izvještaju optuži RS da je mjesto gdje postoje nmeđunacionalni sukobi, gdje postoji prijetnja ljudima koji žive u RS - izjavio je Tegeltija.

Džaferovićevo obraćanje

- Јasno je da je sjednica Vijeća bezbjednosti o BiH protekla u okvirima samo jedne strane istine, a ta istina ne oslikava stvarno stanje u BiH - kazao je za RTRS Tegeltija.

Dodao je da je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, došao u Njujorku (New York) samo da bi spriječio njegovo obraćanje pred Vijećem sigurnosti UN-a.

- Kada ste došli da govorite istinu, niko vas ne može spriječiti u tome. Iskoristio sam naše prijateljske odnose sa pojedinim ambasadama kako bi ih upoznao i o stavovima druge strane. Imao sam razgovore sa ambasadorima Kine i Rusije u UN-u. Ohrabrujuće je da oni jako dobro znaju stvarno stanje u BiH, i sa tim će upoznati i Vijeće bezbjednosti i UN - poručio je Tegeltija.

NA VRH

Podijeli članak na