PSBIH

Klub Bošnjaka traži hitnu sjednicu Doma naroda kako bi se omogućila sredstva za održavanje izbora

Na toj sjednici predlažemo zaključak da: Nalaže se Vijeću ministara da u skladu sa Zakonom o finansiranju institucija BiH u roku od 24 sata donese odluku o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 miliona KM za troškove rashoda CIK-a

Klub Bošnjaka traži hitnu sjednicu Doma naroda kako bi se omogućila sredstva za održavanje izbora. SCREENSHOT

Piše: S. S.

16.5.2022

Klub Bošnjaka zatražio je hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa jednom tačkom dnevnog reda: Osiguranje sredstava za finansiranje Općih izbora koji će se održati 2. oktobra 2022. godine.

Zaključak je pročitao delegat SDA Asim Sarajlić:

- U zakonu je predviđeno je da se u Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH obezbijede sredstva za osiguranje izvršavanja ovlaštenja Centralne izborne komisije. Sredstva su dužna se osigurati u roku od 15 dana od raspisivanja izbora. S obzirom da je CIK donio odluku o raspisivanju izbora 4. maja, pa rok ističe 19. maja. Na toj sjednici predlažemo zaključak da: Nalaže se Vijeću ministara da u skladu sa Zakonom o finansiranju institucija BiH u roku od 24 sata donese odluku o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 miliona KM za troškove rashoda CIK-a - naveo je Asim Sarajlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.