ODRŽAN SASTANAK

Šefik Džaferović i Keri Kenedi o stanju ljudskih prava

Predsjedavajući Džaferović je kazao da su demokratske vrijednosti koje simbolizuju Robert Kenedi i Džon F. Kenedi još uvijek pravi putokaz za čovječanstvo

S. S.

Šefik Džaferović i Keri Kenedi o stanju ljudskih prava

Foto: PREDSJEDNIŠTVO BiH


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je Keri Kenedi (Kerry Kennedy), predsjednicu Fondacije Robert Kennedy za ljudska prava. Razgovarano je o strateškom planiranju koji je u Sarajevu organizovala Fondacija Robert Kennedy za ljudska prava sa svojim evropskim podružnicama.

Razgovarano je o stanju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kao i na širem planu, sa naročitim naglaskom na brutalna kršenja ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava u Ukrajini nakon ruske agresije.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozdravio je rad Fondacije Robert Kennedy na zaštiti ljudskih prava i promociji obrazovanja u ovoj oblasti i općenito.

Predsjedavajući Džaferović je kazao da su demokratske vrijednosti koje simbolizuju Robert Kenedi (Kennedy) i Džon F. Kenedi (John F. Kennedy) još uvijek pravi putokaz za čovječanstvo.

Sastanku je prisustvovao i Zlatko Lagumdžija, predsjednik Fondacije Društvo zajedničkih vrijednosti koja je bh. partner Fondacije Robert Kennedy za ljudska prava.

NA VRH

Podijeli članak na