POTVRĐENO ZA AVAZ

Direktor "Bosnalijeka" Nedim Uzunović pušten na slobodu

Kantonalni sud u Sarajevu nije prihvatio prijedlog Tužilaštvo KS da se odrede mjere zabrane za direktora, na slobodi je i profesor sa Ekonomskom fakultetu Mehmed Jahić i njegova suprugu Elbira Jahić

Uzunović: Određene mjere zabrane sastajanja s određenim osobama. Birn

Piše: M. Aš.

20.5.2022

Kantonalni sud u Sarajevu nije prihvatio prijedlog Tužilaštvo KS da se odrede mjere zabrane za direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića, koji je jučer uhapšen u akciji SIPA-e "AS".

On je danas pušten da se brani sa slobode potvrđeno nam je iz Uzunovićevog advokatskog tima. Na slobodi je i profesor sa Ekonomskom fakultetu Mehmed Jahić i njegova suprugu Elbira Jahić.

Tražene su mjere zabrane koje se tiču zabrane sastajanja s određenim osobama, dok je za Mehmeda Jahića bila predložena i mjera zabrane poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su u sklopu operativne akcije "AS", na području Sarajeva i Konjica izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija.

Pretresi su izvršeni po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i MUP-om HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.