REAKCIJE

Državni poslanik Zlatko Miletić: Podnijet ću krivičnu prijavu protiv odgovornih

Vjerujte mi na riječ, ovi vladajući ne zaslužuju vaše povjerenje u bilo kom smislu, istakao je Miletić

Al.B.

Miletić: Većina delegata ne poštuje Ustav BiH

Foto: Avaz


Nakon sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj su delegati HDZ-a i SNSD-a glasali protiv odluke o osiguranju sredstava za organizaciju općih izbora u oktobru, oglasio se njihov kolega iz parlamentarnih klupa Zlatko Miletić. Ishod današnje sjednice on je okarakterizirao kao još jedno u nizu poniženja građana i naroda u BiH.

- Većina delegata Doma naroda PS BiH ne poštuje Aneks 3. - Izborni sistem, Opći okvirni sporazum za mir u BiH, Ustav BiH - poglavlje o ljudskim pravima, Izborni zakon BiH, Odluku Suda BiH o legalnosti i legitimnosti CIK BiH, odluku od 05. maja 2022. o raspisivanju i održavanju izbora 2022. od strane CIK BiH. 

Nakon prijedloga kluba Bošnjaka Doma naroda da se donese posebna odluka o finansiranju izbora, 8 je glasalo protiv, 1 je bio suzdržan, a 6 je bilo za ustavnu i zakonsku obavezu dostavljanja Zakona o budžetu institucija BiH za 2021. (kasne 19 mjeseci) i za 2022. (kasne 7 mjeseci). Za sve to ne zna se ko je odgovoran. E tako više ne može. Čekam do kraja mjeseca i ako Vijeće ministara BIH ne osigura potreban novac za provedbu izbora 2022. godine, na osnovu člana 150 Krivičnog zakona BiH, podnijet ću kaznenu prijavu protiv odgovornih – navodi Miletić, poručivši građanima da razmisle o svemu.

- Vjerujte mi na riječ, ovi vladajući ne zaslužuju vaše povjerenje u bilo kom smislu – istakao je Miletić.

NA VRH

Podijeli članak na