SARAJEVO

Opća bolnica Prim. dr. "Abdulah Nakaš": Potpisan ugovor za sanaciju odsjeka za Patologiju

Direktor bolnice, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zahvalio se načelniku Tanoviću i kazao je da ovo puno znači Općoj bolnici

Piše: N. Ćorović

30.5.2022

Sa potpisivanja ugovora. N. Ćorović

U Općoj bolnici Prim.dr. "Abdulah Nakaš" danas je potpisan ugovor o realizaciji namjenskih sredstava za sanaciju odsjeka za Patologiju. Ugovor su potpisali direktor bolnice prof.dr. Ismet Gavrankapetanović i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović.

Direktor bolnice, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović zahvalio se načelniku Tanoviću i kazao je da ovo puno znači Općoj bolnici.

- Ovo nam mnogo znači, jer je to početak rekonstrukcije jednog važnog odjela. To najbolje pokazuje broj usluga koje pruža jer sadašnji indeks iznosi 132  posto što znači veliko uvećanje u prošloj godini, tako da planiramo i dalje sa tim. Vrijedno osoblje s naše Patologije marljivo radi, a mi ćemo pokušati da stvorimo sve uslove daljeg unapređenja, prostora, funkcionalnosti i tehnike u okviru onoga što možemo - kazao je Gavrankapetanović.


Načelnik općine Novo Sarajevo kazao je da je ovaj projekt veoma bitna stvar zbog pacijenata.

- Na zahtjev Opće bolnice, Općina Novo Sarajevo nekako je promptno reagovala i osigurala sredstva u iznosu od 20.000 KM za izradu projektne dokumentacije. Ovo je bitna stvar iz razloga što se većina pacijenata ograđuje kroz patohistološke analize gdje se moraju obezbjediti uslovi kvalitetni za čuvanje materijala i njihovu obradu. Zajedno sam sa prof. dr. Gavrankapetanovićem razmijenio informacije o tome da je ovaj prostor vrlo bitan i zato što se on nastavlja na operacionu salu koja je jako važna - rekao je Tanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.