NIJE VIŠE U TIMU

Odgovor iz Tužilaštva BiH: Kriminalci u prepisci putem aplikacije Sky spominjali tužiteljicu Dianu Kajmaković

Iz Tužilaštva BiH su naveli da se o svemu navedenom vrše provjere, a “radi zaštite rada na predmetima, kao i na traženje Kajmaković, ona je izuzeta od rada na tim predmetima dok se ne utvrde sve činjenice”

Kajmaković: Nije više u timu. Avaz

Srna

30.5.2022

Tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Diana Kajmaković isključena je iz tužilačkog tima koji već mjesecima dešifruje, raspakuje i slaže mozaike iz poruka izvučenih iz aplikacija "Sky" i "Anom", potvrđeno je Srni iz Tužilaštva BiH.

- Tužilaštvu BiH dostavljena je informacija o komunikaciji između dva kriminogena lica koja su u razgovoru pominjala ime tužiteljice Diane Kajmaković”, navodi se u odgovoru Tužilaštva BiH na pitanje da li je ona isključena iz tog tužilačkog tima.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da se o svemu navedenom vrše provjere, a “radi zaštite rada na predmetima, kao i na traženje Kajmaković, ona je izuzeta od rada na tim predmetima dok se ne utvrde sve činjenice”.

Ona je radila u timu tužilaca koji mjesecima dešifruje, raspakuje i slaže mozaike iz poruka koje su izvučene iz aplikacija Sky i Anom. Kako piše Raport, tim je podatke dobivao iz EUROPOL-a i američkih agencija kao što je FBI. Podacima su raspolagale i neke policijske agencije.

MUP KS je o svemu odmah obavijestio glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića te VSTV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.