KOMENTAR DANA

Godina Skya

Samo nebo (Sky) je granica, bio je slogan mnogim kriminalcima, a danas im je omča oko vrata. Sky će tek doći po svoje... Vrlo brzo

Diana Kajmaković, Ibrahim Hadžibajrić i Bojan Cvijetić. Avaz

Miralem  Aščić

26.12.2023

Počelo je u regionu, tačnije Srbiji i Crnoj Gori, a onda je itekako uzdrmalo bh. kriminalni milje. I ne samo kriminalni. Počeli su padati policajci, sudije, tužioci... Bh. pravosuđe počelo se tresti. I ne samo bh. pravosuđe. Tek je počelo.

„Sky je pao, svi ćemo završiti u zatvoru“, glasila je poruka narkobosa Milana Matkovića mjesec prije nego što će biti uhapšen, a zatim pritvoren.

I tako je i bilo. Sky je, kada se sve sagleda, nešto najbolje što se moglo desiti bh. društvu i državi kako bi konačno pale maske i kako bi se vidjelo s kim su osobe iz kriminalnog miljea razgovarale i sarađivale.

Zloupotreba položaja

Kada je „Avaz“, još lani, objavio da je Ibrahim Hadžibajrić, tadašnji načelnik Općine Stari Grad, a sada stanovnik KPZ-a Zenica, osumnjičen za zloupotrebu položaja, i Ibrahim i ostali tvrdili su da smo ludi i da “nabijamo lajkove” na portalu, jer Ibrahim je tada bio sinonim za poštenje.

Danas je Ibrahim pritvoren, sin mu je koristio Sky kako bi dogovarao raspodjelu novca od parkinga. U igri su bile stotine hiljada maraka.

- Bit ćeš najmlađi milioner u Starom Gradu - glasila je jedna od Sky poruka upućenih Seidu Hadžibajriću.

Ali nije samo Hadžibajrić muljao i nije samo Sky razotkrio Bega. Na desetine je spornih poruka. Zbog Skya je ove godine uhapšeno više od 100 osoba. Među njima više od 15 policajaca. Od toga pola graničnih. Padali su i ostali.

Zbog Skya je suspendirana i državna tužiteljica Diana Kajmaković. Sky je, kada se sve sagleda, došao glave i uhapšenom Osmanu Mehmedagiću, zaštitniku narkoklanova. Diana je štitila Osmicu, Osmica je štitio dilere.

Doći će po svoje

Zbog Skya je već i optuženo na desetine osoba. Od savjetnika Dragana Mektića Bojana Cvijetića, do Milana Matkovića, braće Rašević, Aleksandra Nikolića, Dragana Pejovića Bosanca...

Sky je razotkrio i Elvisa Keljmendija, Admira Arnautovića Šmrka. Na Skyu se spominjalo i ime Denisa Stojnića, koji je, također, bio hapšen. Sky je otvorio oči bh. tužiocima i ubrzao američke sankcije.

Razotkrio je i Edina Gačanina Titu, koji je završio na američkoj crnoj listi, kao i njegove jatake.

Kada se sve sagleda, ovo je bila godina Skya. Naredna će biti godina optuženja, a na osnovu poruka raspakovanih iz ove aplikacije.

Samo nebo (Sky) je granica, bio je slogan mnogim kriminalcima, a danas im je omča oko vrata. Sky će tek doći po svoje... Vrlo brzo!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.