BH TELECOM

BH Telecom: Uslugu Bulk SMS koristi više političkih stranaka

BH Telecom: Uslugu Bulk SMS koristi više političkih stranaka. BH TELECOM

Marketing

31.5.2022

Povodom medijskih nastupa i izjave predsjednika SDP-a gospodina Nermina Nikšića, o zloupotrebi BH Telecoma i plaćenoj kampanji za interese određenih stranaka, ističemo da su izneseni navodi potpuno netačni i tendenciozni.

Usluga koju spominje gospodin Nermin Nikšić je standardna usluga Bulk SMS koju, po Cjenovniku i Opštim uslovima BH Telecoma, mogu ugovoriti svi subjekti koji su od strane Ministarstva registrovani kao pravno lice, pod uslovom da posjeduju vlastitu bazu korisnika za slanje Bulk SMS-a, te saglasnost krajnjih korisnika za slanje Bulk SMS-a. Cjenovnik usluga BH Telecoma je javan i transparentan, i objavljen je na službenoj stranici BH Telecoma.

Sva zainteresovana pravna lica koja ispunjavaju navedene uslove mogu ugovoriti ovu uslugu putem mail adrese [email protected] .

Ovakav tip ugovora BH Telecom trenutno ima zaključen sa cca. 100 pravnih lica, među kojima ima i više političkih stranaka.

Kompanija BH Telecom je javna kompanija koja naviše doprinosi budžetu FBiH i posluje u skladu sa važećim zakonskim propisima, te ovakve kvalifikacije i iznošenje netačnih podataka dovode javnost u zabludu i štete reputaciji kompanije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.