NA POZIV MINISTRA

Podžić u posjeti Međunarodnoj izložbi odbrambene opreme i usluga u Bugarskoj

U okviru posjete izložbi „Hemus 2022“, planiran je bilateralni sastanak ministra Podžića sa ministrom odbrane Republike Bugarske

Sifet Podžić. MO BIH

A. O.

31.5.2022

Na poziv ministra odbrane Republike Bugarske Dragomira Zakova, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić prisustvovat će Međunarodnoj izložbi odbrambene opreme i usluga „Hemus 2022“, koja se održava u Plovdivu, Republika Bugarska, od 1. do 4. juna 2022. godine.

U okviru posjete izložbi „Hemus 2022“, planiran je bilateralni sastanak ministra Podžića sa ministrom odbrane Republike Bugarske Dragomirom Zakovom, te prisustvo Međunarodnoj naučnoj konferenciji na temu: „Istraživanje, tehnologija i inovacije – osnove za izgradnju novih odbrambenih sposobnosti“.

Izložbu će posjetiti brojne delegacije iz 68 zemalja, predstavnici NATO i EU agencija, Evropske odbrambene agencije (EDA), Evropske komisije, domaćih i međunarodnih institucija, agencija i organizacija, privredni predstavnici, kao i predstavnici kompanija i komercijalnih organizacija.

„Hemus“ važi za najveću bugarsku međunarodnu odbrambenu i sigurnosnu izložbu namjenske industrije sa više od 27 godina postojanja. Pokazao se kao uspješan forum namijenjen širenju poslovanja u sektoru odbrane, jačanju odnosa među partnerima vladinih i nevladinih organizacija, te predstavljanju inovativnih rješenja proizvoda i usluga, kao i razmjeni znanja i iskustava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.