PROJEKTI

Aktivnosti članova Kluba "Argentum": Kod Srebrenice prave moto-kamp i izletište

Svakog 11. jula Srebrenicu posjeti više od 3.500 bajkera iz BiH, Evrope i svijeta

Započeli s uređenjem zemljišta površine 3.000 kvadrata. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović

2.6.2022

Članovi Moto-kluba „Argentum“ iz Srebrenice vlastitim sredstvima na Kapetanovoj ćupriji, četiri kilometra od grada, kupili su zemljište površine 3.000 kvadrata na kojem će napraviti moto-kamp i izletište.

Ahmed Ustić, predsjednik „Argentuma“, kaže da su započeli s uređenjem kampa. Završeni su čišćenje terena, reguliranje korita rijeke Križevice, a postavljen je i dio ograde.

- Općina Srebrenica „Argentumu“ je na deset godina ustupila 1.000 kvadrata zemljišta pored saobraćajnice Srebrenica - Bratunac, na kojem ćemo napraviti parking. Uz pomoć naših članova i drugih donatora, a nadamo se i lokalne zajednice, u planu je izgradnja mosta na rijeci Križevici, jer trenutno imamo alternativni put do našeg kampa - kaže Ustić, inače poznati srebrenički frizer.

Dva radnika

Ističe da na moto-maratonu svakog 11. jula Srebrenicu posjeti više od 3.500 bajkera iz BiH, Evrope i svijeta. Oni dođu, obiđu grad i vraćaju se u svoja mjesta, jer se nemaju gdje zadržati.

- To je razlog za izgradnju moto-kampa, koji će, osim infrastrukture, imati smještajne sadržaje, binu za koncerte i potrebne prateće objekte. Nakon završetka to će, osim zadržavanja bajkera, biti i najbliže izletište za Srebreničane, a bit će zaposlena dva radnika - govori Ustić.

Ustić: Pravimo i parking. S. Smajlović

Imaju 36 članova

Moto-klub „Argentum“ okuplja 36 članova iz Srebrenice te Srebreničana koji žive u Federaciji BiH i dijaspori. Svi su aktivni, kaže Ustić, redovno plaćaju članarinu i dobrovoljno su učestvovali u kupovini zemljišta za kamp. Redovno učestvuju na bajkerskim kampovima u BiH, regionu i Evropi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.