KOMEMORACIJA

Nermin Nikšić zaplakao na komemoraciji Segmedini Srni-Bajramović: Tuga, bol i žalost

Život zaista zna biti nepravedan, samo dan prije pričali smo, šalili se, smijali, dogovarali šta i kako dalje

Piše: N. Ć.

2.6.2022

Veliki broj prijatelja I kolega okupio se danas u sali Parlamenta Federacije BiH gdje je održana komemoracija Segmedini Srni-Bajramović.

U emotivnom govoru, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je da je otišla velika žena, a kroz suze je govorio o njenoj veličini.

Rekao je će njegovati uspomene na nju.

- Dragi Armane, Afane, Admire, poštovani članovi porodice Srna i Bajramović, rodbino prijatelji, odavno jedna vijest nije izazvala toliko nevjerice i želje da nije tačna.

Bezbroj poruka i pitanja: „Je li istina“. A onda identična reakcija – kako i zašto.

Tuga, bol i žalost u jednoj rečenici koju čovjek ne želi čuti. Otišla je, njeno srce nije izdržalo.

Život zaista zna biti nepravedan. Samo dan prije pričali smo, šalili se, smijali, dogovarali šta i kako dalje. Ja se njoj hvalio svojim unukom, ona s ponosom govorila o svojim sinovima.

Danas je pratimo na put bez povratka. Jako je teško suočiti se s istinom, kako je nećemo više vidjeti. Ostavila je neizbrisav trag u ovom prekratkom gostovanju na ovoj planeti.

Draga Segi, ostala je ogromna praznina. Nedostajat ćeš nama, a beskrajno svojoj porodici. Nema riječi kojom u ovom trenutku može olakšati ovu bol. Suosjećamo se svom svojom dušom. Želimo vjerovati kako posotji neki bolji svijet.

Armane i Afane, vaša mama će kao zvijezda s neba bdijeti nad vama.

Draga Segi, neka ti je laka naša bosanskohercegovačka zemlja. Ostat ćeš u našim sjećanjima, mislima i srcu zauvijek - poručio je Nikšić kroz suze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.