ISTAKNUT NAUČNIK

Damiru Borasu uručen počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru, Čović se odužio rektoratu

Tomić je izjavio kako je Boras prošao put od uglednog i renomiranog profesora pa sve do rektora Sveučilišta u Zagrebu

Dragan Čović. AGENCIJE

A. O.

2.6.2022

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu danas je uručio priznanje kao istaknutom naučniku na području informacijske nauke i zbog saradnje s akademskom i naučnom zajednicom ove visokoškolske ustanove u Mostaru. 


Ispunjava zadatke

- Dodjela naslova "doctor honoris causa" meni kao rektoru Sveučilišta u Zagrebu nije samo priznanje meni lično, nego i priznanje cijelom Sveučilištu u Zagrebu koje je u svojoj viševjekovnoj historiji, mijenjajući imena i ustroj, nosilo i ime "Hrvatsko sveučilište" te je bilo i ostalo, a bit će i ubuduće stožerna hrvatska nacionalna institucija u području visokog školstva, nauke, kulture i umjetnosti, transfera tehnologije i znanja, društvenih djelatnosti i čuvar hrvatskoga nacionalnog identiteta, čuvar hrvatskoga jezika i čuvar europskih vrijednosti - rekao je Boras obraćajući se na svečanoj sjednici Senata SUM-a.

Tomić je izjavio kako je Boras prošao put od uglednog i renomiranog profesora pa sve do rektora Sveučilišta u Zagrebu.

- Jednom riječju, vizionar i utemeljitelj, Damir Boras profesor je koji ispunjava sve akademske zadatke koji su mu povjereni - kazao je Tomić.


Počasni doktorat

Budući da Sveučilište u Mostaru važi kao partijska obrazovna institucija HDZ-a u kojoj se ništa značajno ne dešava bez znanja ili određenja lidera ove stranke Dragana Čovića, vijest o uručivanju počasnog doktorata Rektoru Sveučilišta u Zagrebu teško da može ikoga iznenaditi.

Podsjećamo da je upravo Boras sredinom 2018. godine predložio da se lideru HDZ-a Draganu Čoviću dodijeli počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu za, kako su tada naveli, "njegov ukupan akademski rad, angažman kao profesora i političara".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.