RED WING 9

Održana vježba “Nesreća aviona u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo"

Štab akcije koji je sve vrijeme pratio ovu vježbu ocjenivši je uspješnom

A. O.

Na vatrogasnom poligonu Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas je održana vježba pod nazivom “Nesreća aviona u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo – Red Wing 9“.

Riječ je o simuliranju udesa aviona ATR 72 sa 30 putnika i članova posade, koji se srušio na područje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, tačnije na lokalitet vatrogasnog poligona sarajevskog aerodroma.

Akcije koje su se poduzele usklađene su sa Planom mjera i postupaka u izvanrednim situacijama i podrazumijevaju angažman uposlenika Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, Profesionalne vatrogasne brigade - Jedinica Aerodrom i Jedinica Stup, Profesionalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo i Granične policije BiH.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je obavezan da ovakvu vježbu izvede svake dvije godine. 

Simulacija nesreće i cjelokupna vježba za cilj ima provjeru sposobnosti osoblja i operativnosti važećeg Plana mjera i postupaka u izvanrednim situacijama (Emergency Plan).

Štab akcije koji je sve vrijeme pratio ovu vježbu ocjenivši je uspješnom, te je pohvalio spremnost, koordinaciju i saradnju svih učesnika, koja se i ovoga puta pokazala na visokom nivou.

Više o temi Međunarodni aerodrom Sarajevo

ŠIRA MREŽA DESTINACIJA
Svečano predstavljena aviolinija Sarajevo - Varšava
NA VRH

Podijeli članak na