GRADONAČELNIK BANJA LUKE

Stanivuković nakon sastanka sa zvaničnicima RS: Razgovarali smo o projektima

Nismo išli u pravcu po čemu ne mislimo isto, nego po čemu možemo da pronađeno koncenzus, istakao je Stanivuković

H. J. I.

6.6.2022

Draško Stanivuković. Screenshot

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, sastao se danas sa zvaničnicima RS-a Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović, Radovanom Viškovićem. 

Kako je na samom početku obraćanja novinarima rekao, ovo je bio važan sastanak na koji su dugo čekali. 


Razgovarali o projektima

- Ono što je važno u ovom trenutku reći jeste da je to da je do tog sastanka došlo, da smo razgovarali. Da su poznati naši stavovi koji se po mnogim temama i razlikuju, ali danas nismo išli u pravcu po čemu ne mislimo isto, nego po čemu možemo da pronađeno koncenzus da radimo, da sarađujemo, na korist našeg naroda, građana, a prije svega na korist najvećeg grada u RS, naše Banja Luke - rekao je Stanivuković.

Kako je istakao, razgovarali su isključivo o projektima.

- Ono zbog čega moram da izrazim zadovoljstvo jeste što smo pitanje bezbjednosti, trotoara, puteva, bezbjednosti naše djece, kao što je važna tema trotoar kada pričamo već, kojeg već dugo nema u Zalužanima, gdje je pitanje bezbjednosti naših najmilijih mnogo važnije od toga da li mi po nekim pitanjima mislimo drugačije. I ovdje smo isključivo razgovarali o projektima. Podsjetili smo se onih projekata koji su u nekom prethodnom periodu realizovani, kao i onih projekata koje za ćemo ove godine da počnemo sa realizacijom, neke ćemo završiti a neki će trajati godinu, dvije, tri zbog svoje obimnosti i značaja - rekao je gradonačelnik Banja Luke.


Podrška Vlade RS

Dodao je da su dobili garanciju i podršku Vlade RS.

- Ono što mi je posebno drago reći, napravili smo neki blagi pritisak, smatrajući ovu temu dragocjenom i važnom, ali smo na prvu dobili garanciju i podršku Vlade da će u potpunosti insfinansirati izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima. U ovom trenutku mogu da iskažem radost i zadovoljstvo da ovdje zajedno sa svim ovim ljudima možemo staviti tačku u posebnom smislu i dodati još jednu, jer gradnja će početi ove godine, na 30 godina postojanja RS - zaključio je Stanivuković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.