BANJA LUKA

Stanivuković: Rušenje "Kajaka" će biti simbol sravnjivanja sa zemljom privatnih institucija

Plan B je privođenje zemljišta namjeni i tu namjerno oteže ministrica Srebrenka Golić, istaknuo je Stanivuković

Fu. M.

Draško Stanivuković

Foto: Facebook


Komentirajući izjavu predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića iz marta da će ove godine u Banju Luku biti uloženo više od 50 miliona KM, Stanivuković je kazao da Vlada nije uložila ništa.

- Nula maraka. Mi još nemamo ni potpisan ugovor za obećanih 750.000 KM za dvoranu na Laušu. Znate da je dogovoreno da to bude popola. Imamo za sada 12 upita za sastanak sa predsjednikom Vlade, ni na jedan nije odgovoreno, da vidimo konačno kako će se finansirati most u Česmi. Od tih 50 miliona, to su sve neki projekti u magli. Čak imamo problem, prethodni gradonačelnik je radio s Vladom paralelnu ulicu između Paprikovca i Lauša i ostavio dug od 300.000 KM koji se Vlada obavezala platiti, a sada to izbjegava - kazao je Stanivuković u intervjuu za "Srpskainfo".

Stanivuković tvrdi da će "Kajak terasa" biti porušena.

- Rušenje Kajaka će biti simbol sravnjivanja sa zemljom privatnih institucija, privatne države i privatizovanog svega onoga što je javno. Tu je evidentno da ministarstvo namjerno odlaže. Kada naredne godine promijenimo republičku vlast, ti ljudi moraju znati da vodimo evidenciju ko je zloupotrijebio službeni položaj. Mi imamo plan V, za koji nam ne treba niko da tu priču završimo, ali hoću da iscrpimo plan A i B. Plan A je da osporimo legalizaciju, jer se taj objekt ne može legalizovati. Plan B je privođenje zemljišta namjeni i tu namjerno oteže ministrica Srebrenka Golić - istaknuo je on.

NA VRH

Podijeli članak na