NAČELNIK KAKNJA

Bajtarević o ubistvu profesorice: Veliki udarac za svakog Kakanjca, najbitnije je pomoći porodici

Ostat će nam u dubokom sjećanju i kao direktorica gimnazije i kao profesorica, rekao je

Mirnes Bajtarević o smrti profesorice: Velika je tragedija. AVAZ

Piše: S. S.

16.6.2022

U Kaknju je došlo do tragedije u kojoj je profesoricu kakanjske gimnazije Emiru Šehagić ubio sin, a ova vijest je uzemirila građane ovog mjesta.

Tim povodom za portal "Avaza" načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević je rekao da je veoma pogođen i tužan zbog ove vijesti.

- Velika je tragedija. Profesorica Emira je poznata već 40-ak godina, jer je radila u kakanjskoj gimnaziji i iznjedrila brojne generacije. Ovo je veliki udarac za svakog Kakanjca, bez obzira na to da li je završio gimnaziju ili neku drugu školu. Ostat će nam u dubokom sjećanju i kao direktorica gimnazije i kao profesorica. Rado ćemo se sjećati nje - rekao je Bajtarević.

Kako je rekao, sada predstoji dostojanstven oproštaj od profesorice.

- Sada je potrebno pomoći porodici. Emira ima dva sina, jednog koji je sretno oženjen i ima dijete, ali isto tako nadležne institucije treba da pomognu i drugom djetetu, kojem nažalost, vjerovatno zbog alkohola ili drugih supstanci se pomutio um, pa je došlo do ovog do čega je došlo. U svakom slučaju Općina Kakanj stoji uz porodicu Šehagić, jer nemojmo zaboraviti da je muž ubijene profesorice bio jedan od istaknutih komandanata u prethodnoj agresiji na BiH - kazao je Bajtarević za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.