MIRNES BAJTAREVIĆ

Načelnik Kaknja: Općina će platiti troškove sanacije kapele nakon provale

Mojim uvaženim sugrađanima pravoslavne vjere upućujem izraze dubokog poštovanja i istinskog žaljenja zbog onog što se dogodilo u selu Bosna, rekao je

Mirnes Bajtarević. Printscreen

H. J. I.

19.2.2023

Nepoznate osobe provalile su u kapelu na pravoslavnom groblju u selu Bosna, kod Bilješeva u opštini Kakanj, iz koje su ukradeni kandilo, jedna ikona, metalni svijećnjak i nekoliko flaša vina, te da je pričinjena materijalna šteta na prozoru koji je polomljen.

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević istakao je da će općina platiti troškove sanacije.

- Ponosni smo na činjenicu da svakodnevno konkretnim potezima doprinosimo onome što smatramo najljepšim ukrasom Kaknja, a to su lijepi međuljudski odnosi i tolerancija. To se ogleda u značajnim novčanim izdvajanjima za projekte Srpske pravoslavne crkvene opštine Kakanj, od obnove i proširenja parohijskog doma, rekonstrukcije pravoslavne crkve, do obnove kapela, popravke puteva koji vode do kapela itd.

Općina Kakanj će snositi troškove sanacije nakon provale - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Mojim uvaženim sugrađanima pravoslavne vjere upućujem izraze dubokog poštovanja i istinskog žaljenja zbog onog što se dogodilo u selu Bosna. Isto tako, duboko žalim i zbog slučajeva krađa na katoličkim grobljima. Od policije očekujem da svakog počinioca brzo pronađu, a od pravosuđa da se oštro kazne počinioci – naveo je načelnik Bajtarević.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.