MANIFESTACIJE

Bubalo: Vlada Crne Gore partner Sajma "Dani trešnje" u Mostaru

Više od 300 izlagača predstavit će svoje proizvode od 22.do 24.juna

Salem Bubalo, direktor Sajma. Avaz

Piše: M.Sm.

21.6.2022

Više od 300 izlagača  iz cijele BiH i regiona predstavit će svoje proizvode na jubilarnom, 20. po redu izdanju Međunarodnog sajma privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani trešnje 2022.“ u Mostaru.

Partner ovogodišnje sajamske manifestacije, koja će biti održana od 22.do 24.juna je Vlada Crne Gore.

- To partnerstvo Vlade Crne Gore preko  Ministarstva privrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstva turizma nas posebno raduje, kao i to da ćemo imati goste iz Zanatske komore Republike Sjeverne Makedonije koji će sa Obrtničkom komorom Federacije BiH potpisati sporazum o saradnji i prijateljstvu. 

Upravo, ovaj Sajam promovira simbiozu privrede, poljoprivrede, tradicionalnih zanata i turizma i vjerujemo da će „Dani trešnje“ iznjedriti uspostavljanje novih poslovnih kontakata među akterima iz cijelog regiona, kao što je to i ranijih godina bio slučaj - kazao nam je Salem Bubalo, direktor Sajma.


Bubalo: Gosti iz regiona. Avaz

Uz promociju suvenira i rukotvorina, naglasak je na promociji starih zanata, a Bubalo je dodao i da je  priređen cijeli niz stručnih predavanja na različite teme.

- Teme koje će biti zastupljene su „Trešnja kao kultura privrednog i društvenog razvoja“, „Mostar kao krajnja turistička destinacija“, „Savremeno pčelarstvo-visoki prinos“ i brojne druge - kazao nam je Bubalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.