POGRIJEŠILI

Naša stranka ne zna sa kim se sastala Sabina Ćudić: Viola fon Kramon ili Angelina Ajhorst?

Iz Naše stranke su članicu iz reda Zelenih Violu fon Kramon zamijenili sa Angelinom Ajhorst, direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove u Evropi

H. J. I.

21.6.2022

Sa današnjeg sastanka. Naša stranka

Članovi Evropskog parlamenta iz reda Zelenih Tineke Strik i Viola fon Kramon (Von Cramon) i član njemačkog Bundestaga Boris Mijatović boravili su u dvodnevnoj posjeti BiH u toku koje su održali brojne sastanke. Oni se često spominju u bh. medijima, posebno Strik i Mijatović koji su i prije bili u posjeti našoj zemlji. Međutim, iz Naše stranke ne znaju sa kim se sastala Sabina Ćudić. 

Iz Naše stranke su članicu iz reda Zelenih Violu fon Kramon zamijenili sa Angelinom Ajhorst, direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove u Evropi. 

- Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, sastala se danas s Angelinom Ajhorst, evropskom izaslanicom, europarlamentarkom Tineke Strik i Borisom Mijatovićem, članom Bundestaga - naveli su na početku prvog saopćenja koje je poslano medijima oko 16 sati. 

Prvi mail koji su poslali iz Naše stranke medijima. Printscreen

Skoro dva ipo sata kasnije, poslali su novo saopćenje, ali nisu naglasili da je to ispravka prethodnog maila. 

- Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, sastala se danas s europarlamentarkama Violom fon Kramon i Tineke Strik te Borisom Mijatovićem, članom Bundestaga - navedeno je na početku drugog maila. 


Drugi mail koji su poslali iz Naše stranke medijima. Printscreen

Uz Ćudić je bio i Haris Bašić, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i funkcioner NIP-a, ali ni njega nema u saopćenju Naše stranke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.