ZAVRŠENA SJEDNICA KOMISIJE

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma podržala Budžet institucija BiH

Podsjećamo, prije toga je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio principe ovog zakona, a danas se očekuje i glasanje u drugom krugu o ovoj tački dnevnog reda

Komisija za finansije i budžet usvojila Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2022. godinu. FENA

S. S.

27.6.2022

Na  sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržan je, u drugoj komisijskoj fazi i bez uloženih amandmana, Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Podsjećamo, prije toga je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio principe ovog zakona, a danas se očekuje i glasanje u drugom krugu o ovoj tački dnevnog reda.

Vijeće ministara BiH je početkom juna usvojilo Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, koji je upućen Predsjedništvu BiH kao ovlaštenom predlagaču, koji ga je prihvatio.

Ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH u 2022. godini iznose 1.073.600.000 KM, dok servisiranje vanjskog duga BiH iznosi 819.189.119 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.