ZABRĐE

Mještani ogorčeni: Zbog jakog pritiska pucaju ventili i cijevi, kvare se bojleri, veš-mašine...

Ekipe ViK-a nekoliko puta bile na terenu, ali ništa nije riješeno

Voda u ulici Avde Palića: Mještani traže hitnu reakciju. Avaz

Piše: E. Ma.

29.6.2022

U naselju Zabrđe u općini Novi Grad mještani već sedmicama imaju ogromnih problema s vodom i pucanjem cijevi, zbog čega trpe veliku materijalnu štetu. Naime, u posljednje vrijeme pritisak vode je toliko jak da jednostavno izbija ventile u šahtovima i kućama, a vrlo često pucaju i cijevi.

U ovom naselju nalaze se brojne porodične kuće, ali i poslovni objekti koji zbog svega trpe veliku materijalnu štetu.

Ovo je katastrofa

Kako su nam rekli ogorčeni građani, ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ već nekoliko puta su izlazile na teren, ali problem nije saniran. Mnogima su se zbog čestih pucanja ventila pokvarile veš-mašine, bojleri, popucale česme...

Također, u nedjelju uvečer pukla je cijev u ulici Avde Palića, pa je voda jučer cijeli dan izvirala iz asfalta ispred lokalne pekare.

Jedan od mještana N. Ćutahija već više od mjesec muku muči s pucanjem ventila kako u šahtu tako i u kući. Osim u njegovoj, isto se dešava i u kući njegovog brata koji je u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Ja mislim da sam do sada kupio i zamijenio najmanje 10 ventila. Ovo je katastrofa, ne znam više šta da radim. Sve to plaćam iz svog džepa - kaže on.

Od 60 do 150 KM

I drugi nam govore da su im pucale česme više puta, a o ventilima na bojlerima da i ne pričaju.

Neki su o svom trošku ugrađivali i regulacione ventile, koji koštaju od 60 do 150 KM, ali im ni to nije pomoglo. Mještani od ViK-a traže da se nešto konkretno uradi, jer je ovo stanje neizdrživo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.