SARAJEVO

Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatra se povećanje plaća političarima

Opozicioni parlamentarci su glasali protiv usvajanja budžeta

Sa jedne od ranije održanih sjednica. AVAZ

A. O.

30.6.2022

Dvanaesta hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za danas s početkom u 11 sati.

Na dnevnom redu su dvije tačke, a razmatrat će se Usvajanje Zapisnika 11. hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je 27. juna usvojio budžet za ovu godinu, koji podrazumijeva povećanje plata parlamentarcima, ministrima Vijeća ministara i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 500 KM, a radnicima državnih institucija do 100 KM.


Opozicioni parlamentarci su glasali protiv usvajanja budžeta, a kao razlog za to su istakli to što je njime predviđeno povećanje plata i političarima.

Ova tema je izazvala brojne reakcije s obzirom da se u budžetu planira povećanje plata funkcionerima i do 500 KM, iako već imaju ogromna mjesečna primanja, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Za usvajanje su glasali SDA, HDZ, SNSD i DF.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.