"AVAZ" NA LICU MJESTA

Dom naroda PSBiH o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH

Vijeće ministara BiH je jednoglasno utvrdilo Prijedlog ovog zakona s oznakom EI kao potvrdom odgovarajuće usklađenosti

PS BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
FENA

25.7.2023

Postavljanjem delegatskih pitanja na koja članovi Vijeća ministara BiH odgovaraju odmah usmeno, počela je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon toga, uslijedit će utvrđivanje dnevnog reda današnje sjednice na kojem bi trebalo da se nađe Prijedlog zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija Bosne i Hercegovine, u prvom čitanju, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH je jednoglasno utvrdilo prijedlog ovog zakona s oznakom EI kao potvrdom odgovarajuće usklađenosti s propisima Evropske unije u ovoj oblasti - navedeno je ranije iz te institucije.

Predstavnički dom Državnog parlamenta jučer je razmatrao Prijedlog tog zakona, ali će se o njemu izjašnjavati na nekoj od narednih sjednica nakon što se završi procedura glasanja o uloženim amandmanima.

Dom naroda bi trebao razmatrati i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Godišnjem izvještaju Centralne banke BiH za 2022. godinu.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o dopuni dnevnog reda sjednice tačkom koja glasi: Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH od Ministarstva sigurnosti BiH traži hitnu i cjelovitu informaciju o stanju sigurnosti za period od 1. 1. do 15. 6. 2023., s posebnim akcentom na sigurnost djece i maloljetnih lica, maloljetničku delikvenciju i posjedovanje, držanje i nošenje oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava u BiH.

Predviđeno je i razmatranje više izvještaja i informacija, te davanje saglasnosti za ratifikaciju jednog međunarodnog sporazuma.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.