HRABRI KRAJIŠNIK

Goran Goga Piralić za "Avaz": Sva sreća da ljude poput Kurtagića imamo na vodi, dao bi svoj život da spasi drugi

Kada su kaskaderi skočili u slap krenulo ih je malo podvlačiti dole te je kolega Rapid skočio na vrijeme i spasio ih, rekao je Piralić

Goran Goga Piralić i Adnan Rapid Kurtagić. Avaz

Piše: Z. Karić

2.7.2022

Fotografije na kojima se vidi Adnan Rapid Kurtagić koji tokom snimanja filma "Wild River 2" na Štrbačkom buku spašava dvojicu holivudskih kaskadera iz Une izazvale su veliku pažnju javnosti. Fotografije je objavio njegov prijatelj Goran Goga Piralić.

- Moj drug Kurtagić zvani Rapid je skiper skoro 18 godina i radi za agenciju Una RC Kiro Rafting koja je bila angažirana za osiguranje glumaca i kaskadera koji snimaju film Wild River 2. Prilikom snimanja scena kaskaderi su morali da odglume scenu koja se odnosi da skoče u vodu, međutim tu gdje su skakali je jaka količina vode i slap koji zna nekad podvući.

To se i desilo. Kada su kaskaderi skočili u slap krenulo ih je malo podvlačiti dole te je kolega Rapid skočio na vrijeme i spasio ih da ih ne bi slap podvukao - rekao je Piralić.

Na naš upit da li će za svoju hrabrost dobiti neko priznanje Piralić nam je odgovorio da je Kurtagić samo radi svoj posao i kako ovo nije prvi put da je uradio sličnu stvar.

- Kurtagić to doživljava kao svoj posao i sva sreća da takvog čovjeka imamo na vodi, jer ko s njim ide u čamcu taj je siguran milion posto. On će prije svoj život dati da spasi drugi - govori Piralić.




Objava Gorana Goge Piralića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.