LIDER SBB-A

Radončić podržao Bećirovića: Nemoj biti fikus i predsjednik koji će dijeliti ljude, podmetati, lagati

Budi predsjednik strateških ideja, pomirenja, predsjednik koji se neće bojati i pitati i opoziciju, a i vlast u kući hoće li ići na međunarodne pregovore ili neće ići, poručio je Radončić

Piše: E. Ć.

3.7.2022

Radončić: Želim da okupljamo Srbe, Bošnjake, Hrvate i ostale. Avaz

Na Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda obratio se predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić.

- Mi smo danas u historijskoj situaciji, da nakon 20 godina, a to je nakon Alijanse za promjene koju je neko uništio iz svoje sujete napravimo rezultat koji će od Bosne i Hercegovine učiniti zemlju mira, stabilnosti, snage i mudrosti.





Nemoj dijeliti narod

Ja danas ovdje neću govoriti previše oficijalno, predsjednik Nikšić je rekao sve ono što se tiče patriotizma, snage, opredijeljenosti, borbe za našu Bosnu i Hercegovinu. 

Reći ću Denisu, neće se naljutiti što sam na javnom mjestu na ti, kakav predsjednik treba da bude i kakav ne smije biti.

Mora biti predsjednik koji će u politiku vratiti riječ. Mora biti predsjednik koji će toj funkciji, časnoj funkciji, vratiti dostojanstvo. Nemoj biti predsjednik koji ćeš dijeliti svoj narod i njegov patriotizam na prvi red do kičme, pa na kičmu, pored kičme i tako dalje.

Nemoj krasti izbore, tako su do sada pobjeđivali

Nemoj biti predsjednik koji će zavađati svoje, pa ostale ljude. Nemoj biti predsjednik koji će montirati procese uspješnim ljudima ili onim koji su mu rivali. Nemoj biti predsjednik koji će lagati u Vijećnici. Mogu nabrajati ovako do sutra.

Nemoj svojim političkim oponentima podmetati drogu, a onda tvoji najbliži saradnici budu uhvaćeni na SKY aplikaciji. Nemoj lagati nikoga, a naročito žrtve genocida. Nemoj obećavati da ćeš zaposliti 100 hiljada ljudi, a onda ih zaposliš svojom lošom politikom u Njemačkoj. Nemoj biti silnik i nemoj krasti izbore tako su do sada pobjeđivali. Nemoj biti fikus, budi suvereni predsjednik.

Budi predsjednik strateških ideja, pomirenja, predsjednik koji se neće bojati i pitati i opoziciju, a i vlast u kući hoće li ići na međunarodne pregovore ili neće ići.


Bolja, moćnija i uspješnija BiH

Ja sam ovdje siguran da smo se mi danas okupili, ne samo da damo podršku budućem predsjedniku, nego da damo podršku, što je mnogo mnogo važnije, budućoj Bosni i Hercegovini, boljoj, uspješnijoj, moćnijoj.

Želim da od Sarajeva napravimo prijestolnicu, pravu. Da okupljamo djecu iz Republike Srpske i iz Hercegovine, da okupljamo Srbe, Bošnjake, Hrvate i ostale.

Želimo da imamo predsjednika koji će sve ovo uraditi, a ti to možeš, znaš zbog čega – uz svo obrazovanje, političko zvanje ovdje postoji preduslov koji ti imaš, a tvoj prethodnik nema – ti si dobar čovjek - poručio je Radončić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.