OSAM PRIPADNIKA

Pripadnici OS BiH uspješno okončali školovanje na Univerzitetu za nacionalnu odbranu Republike Turske

Svečanoj ceremoniji, između ostalih, prisustvovao je najviši državni i vojni vrh Republike Turske, na čelu sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom

H. J. I.

6.7.2022

Sa svečane ceremonije. Anadolija

Osam pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine uspješno je završilo školovanje na Univerzitetu za nacionalnu odbranu Republike Turske.

Ministarstvo odbrane BiH saopštilo je u srijedu da je na Univerzitetu za nacionalnu odbranu Republike Turske, 1. jula 2022. godine, upriličena svečana ceremonija završetka 8. klase Združene komandno-štabne obuke, 4. klase ciklusa dvogodišnjeg školovanja operativnog nivoa po programu Studija odbrane i sigurnosti, te 9. klase Kursa za štabne oficire, među kojima je svoje školovanje uspješno okončalo i osam pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.


Svečanoj ceremoniji, između ostalih, prisustvovao je najviši državni i vojni vrh Republike Turske, na čelu sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan), ministar odbrane Turske Hulusi Akar te rektor Univerziteta nacionalne odbrane Erhan Afjoncu (Afyoncu).

Diplome o uspješno završenom školovanju na združenom te institutima zračnih i kopnenih snaga, kao i značke Univerziteta za nacionalnu odbranu za ostvaren izuzetan uspjeh tokom navedenog školovanja, pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pukovniku Kemalu Kulaševiću, majorima Ameru Rikoviću, Midhetu Mehagiću, Anelu Kondži i kapetanima Alemu Bajroviću, Azmiru Muratoviću, Jasminu Dupovcu i Zlatku Dupovcu, uručio je rektor Univerziteta za nacionalnu odbranu Republike Turske, saopštilo je Ministarstvo odbrane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.