PROTEST U SARAJEVU

Musa: Ovaj narod traži samo malo pravde, morala, da se osjeti jedan pozitivni damar

Nas stavljaju u neki ravan sa Botsvanom, Ugandom, uz dužno poštovanje tim zemljama. BiH je bogata država. Kada bi se bogatstvo raspoređivalo ravnomjerno, BiH bi postala jedna od bogatijih zemalja Evrope, svijeta, istakao je

Musa: BiH nije siromašna država. Avaz

Piše: S. Spahić

6.7.2022

Širom Bosne i Hercegovine danas će biti održani protesti građana koji su ogorčeni velikim valom poskupljenja svih životnih namirnica i usluga dok plate stagniraju što je dovelo stanovnike BiH u još težu finansijsku situaciju.

Jedan od organizatora protesta u Sarajevu Sanin Musa, istakao je nezadovoljstvo političarima.

- Nije im trebalo puno vremena da se dogovore kada je riječ o povećanju svojih plata i na već enormne iznose dodatka 500 KM. Tu su se jako brzo dogovorili i nije bilo zatezanja, nije bilo svađe, prepucavanja, inače kako smo navikli kada se radi o nekim drugim pitanjima.

Ovaj narod u osnovi traži samo malo pravde, poštenje, morala, da osjeti jedan pozitivan damar i mislim da bi se stvari vrlo brzo promijenile ka boljem - istakao je Musa.

Naveo da je BiH zaslužuje to, i da građani žele vidjeti našu zemlju prosperitetnom jednog dana.

Na tom putu smo spremni podnijeti određene napore i da kažem žrtvu. Ako će narod to podržati možemo se boriti da politička vlastela ovog naroda, ove države počne da radi svoj posao.

BiH nije siromašna država. Nas stavljaju u neki ravan sa Botsvanom, Ugandom, uz dužno poštovanje tim zemljama. BiH je bogata država. Kada bi se bogatstvo raspoređivalo ravnomjerno, BiH bi postala jedna od bogatijih zemalja Evrope, svijeta - istakao je Musa.

Upitan zašto nije ranije došlo do protesta, Musa odgovara:

- Ne znam, nije do mene. Prinudno sam ušao u ove vode, da kažem političke, prije dvije godine jer smo bili siti nepravde, nepoštenja i nemorala koji dolazi od političkog vrha. Želimo to promijeniti. Sada smo tu, volim kazati računajte na nas i bit će nas ubuduće ako Bog da.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.