CIJENA SITNICA

Neobičan oglas: U BiH se prodaje zamak sa kulom

Nepoznati prodavac prodaje srednjovjekovno utvrđenje u Starom Slanom, desetak minuta od Trebinja

Kod Trebinja se prodaje srednjovjekovni zamak. Hmp.ba

H. J. I.

8.7.2022

Neobičan oglas iz Hercegovine pojavio se na sajtovima na kojima se prodaju nekretnine. Naime, nepoznati prodavac prodaje srednjovjekovno utvrđenje u Starom Slanom, desetak minuta od Trebinja.

U jednom od oglasa piše da se prodaje posebna nekretnina, urušena kuća sa dvije kule unutar srednjovjekovnog kamenog zamka u Starom Slanom, locirana na desnoj obali Trebišnjice.


Dio lokalne historije

- Na prodaju je jedan od dva samostalna dijela zamka unutar bedema. Površina placa je 500m2, a na njemu se urušena kamena kuća. Uz kuću idu dvije kamene kule, jedna četvrtasta, koja je dijeljeno vlasništvo 1/2 sa susjednom nekretninom, i jedna okrugla, koja je vlasništvo prodavca 1/1. Orijenticaja objekta je jug/zapad - piše na sajtu hmp.ba.

Oglašavač navodi da se radi o fantastičnoj prilici, ne samo da postanete vlasnik jedne unikatne nekretnine nego i dijela lokalne historije.


Cijena prava sitnica

- Zamak se nalazi na historijski strateškom Putu soli između Otomanske imperije i Dubrovačke Republike, koja je nekada pripadala čuvenoj trebinjskoj familiji Resulbegovića. Nekretnina se prodaje zajedno za 14.640 m2 zemljišta koje se nalazi sa druge strane rijeke - piše u oglasu.

Uz oglas su priložene i fotografije, na kojoj se vide kule od kojih je jedna u dobrom stanju. Piše i cijena od 190.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.