POTPREDSJEDNIK RS-A

Salkić uputio čestitku: Obavijeni tugom i teškom boli, a u isto vrijeme sa radošću dočekujemo Kurban-bajram

Dužni smo nastaviti našu borbu u traganju za pravdom šireći istinu o zločinu, poručio je Salkić

Ramiz Salkić. AGENCIJE

A. O.

8.7.2022

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je uputio čestitku muslimanskim vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu predstojećeg Kurban-bajrama.

- Ove godine dočekujemo Kurban-bajram u danima kada se svi zajedno podsjećamo na genocid koji je počinjen nad našim narodom i kada se pripremamo klanjati dženazu za još 50 ubijenih u genocidu jula 1995.godine nad našim narodom u Podrinju.

Zbog toga u ovim danima smo obavijeni tugom i teškom boli, a u isto vrijeme sa radošću dočekujemo Kurban-bajram u nadi da će naša žrtva koju prinosimo, naši kurbani, biti primljeni kod Boga dragog i da će biti zalog za dobro ovog i budućeg svijeta nama i našim porodicama.


Borba u traganju

Dužni smo nastaviti našu borbu u traganju za pravdom šireći istinu o zločinu koji je počinjen nad našim narodom, ali smo također dužni tragati za mogućnostima za izgradnju povjerenja i razumijevanja u našoj domovini sa svima koji je osjećaju svojom.

Neka nas ovaj bajram kao zajednicu muslimana Bošnjaka dodatno učvrsti i ujedini, pokažimo da smo dostojni emaneta kojeg su nam ostavili naši najmiliji, naši šehidi. 

Bez obzira gdje danas žive, obaveza svih Bošnjaka koji su protjerani, jeste da vode brigu o svojim ognjištima.


Najveće vrijednosti

U duhu naše tradicije podijelimo bajramsku radost sa našim komšijama pravoslavcima, katolicima, Jevrejima i svim drugim građanima naše domovine, posebno sa onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Poštovani muslimani Bošnjaci u Bosni i Hercegovini i dijaspori, bajramske dane provedite njegujući najveće vrijednosti islama. Čuvajte vaše porodice, obilazite rodbinu i prijatelje, pomažite one kojima je pomoć potrebna.

Neka Kurban-bajram donese blagost u naša srca, radost u naše domove i neka nas učini odlučnim i predanim da čuvamo mir, slobodu i domovinu Bosnu i Hercegovinu. Bajram šerif mubarek olsun - poručio je Ramiz Salkić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.