"DODIKOV RAMIZ"

Grbić odgovorio Salkiću na prozivke: Dolaze skeneri, pa neće biti ni povjerenja građana, a ni ostanka na slobodi

Imaš Salkiću svog premijera u zatvoru, svog obavještajca na mjerama i pritvoru... Spremi se na taj ambijent

Grbić odgovorio Salkiću. Društvene mreže

N. Aj.

1.4.2024

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Ramiz Salkić kritikovao je posjetu delegacije SDP-a Banjoj Luci te je poručio da su, umjesto šetnje ovim gradom, trebali iskoristiti svoju priliku i govoriti u NSRS tokom zasjedanja i tu braniti interese BiH.

Separatistička politika

- Šetnja ne može amnestirati vašu šutnju i podanički odnos tokom zasjedanja Jedanaeste posebne sjednice Narodne skupštine. Tamo gdje ste trebali govoriti u interesu države i građana šutili ste kao miševi mekinjaši i virili iz mišijih rupa tokom zasjedanja posebne sjednice NSRS-a čekajući da sve prođe - naveo je Salkić.

Zastupnike SDP-a nazvao je "ublehašima".

- To što ste željeli pokazati šetnjom bila je prilika da vaši prestavnici ustanu i kažu u Narodnoj Skupštini suprostavljajući se separatističkoj politici Milorada Dodika i njegovim sljedbenicima. Mislite da će jedna slika i jedna šetnja u očima čestitih građana ove zemlje promjeniti stvarnu sliku vašeg podaništva u NSRS, poklonjenog četvrtog Dodikovog delegata u domu naroda Bosne i Hercegovine i izdaju interesa onih koji su vas birali da govorite u njihovo ime u NSRS, a ne da podanički šutite - napisao je Salkić.

Njemu je odgovorio šef Kluba SDP-a u NSRS Saša Grbić koji je na Facebooku objavio reakciju s naslovom "Konačna istina o Dodikovom Ramizu".

- U dugogodišnjoj političkoj republikosrpsko-budžetskoj karijeri Ramiza Salkića mnogi su direktno pokazivali i ukazivali na njega kao notornog prevaranta i varalicu sa širokim spektrom lopovluka. 

Krenimo redom:

Fata Orlović o pritisku na nju od strane Ramiza Salkića da proda svoju zemlju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da podijele pare: "Lako bi njemu bilo uzeti moje! Neka proda svoje, ja svoje ne dam!" Epilog, Fata Orlović je istjerala Ramiza Salkića iz kuće!

Pokazao je prstom na Ramiza Salkića i Milorad Dodik na posljednjoj sjednici NSRS ukazajući na međusobne novčane transakcije! Očigledno, kada Mile maše i govori papirima o korumpiranosti, dilu i potkupljenosti Ramiza Salkića, ovaj onako, ortački, guta g....! Demant, a ni odgovore nismo dobili! Ćutao Ramiz baš kao miš mekinjaš, brutalna samospoznaja - naveo je Grbić.

"Pohlepna hulja"

Dodao je da je Salkić "tipovan i identifikovan i od kompetentnih službi o ranim, a i kasnim kriminalnim radovima u banjalučkoj regiji i Podrinju."

- Nema više lopovluka preko ličnih udruženja i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica! Nema više traktora, a niti freza za kupovanje glasova!

Nema više Salkiću priče "ko o čemu, ku*va (Ramiz) o poštenju!"

Nema više fora o dežurnom, profesionalnom Bošnjaku, i SDA rotaciji u cviljenju pri trošenju budžetskog i vanbudžetskog novca. Nema više, Ramize, ubacivanja glasačkih listića u Bratuncu i Zvorniku! Dolaze skeneri, pa neće biti ni povjerenja građana, a ni ostanka na slobodi, izgleda!

Nema Salkiću ni Rusa kojima si se pokušao prodati, a uz konstataciju ne tako davno kod ambasadora Kalabuhova kako je Rusija faktor stabilnosti u BiH - piše u Grbićevom odgovoru.

Naveo je da je Salkić i njega lično molio i klečao na koljenima da mu kao šef kluba Pokreta za Državu omogući korištenje službenog vozila.

- Kada sam odbio, onda si se, Salkiću, od poniznog jadnika transformisao u svoj habitus pohlepne hulje uz ucjene za opstanak Pokreta za Državu u NSRS! Ali, imaš Salkiću svog premijera u zatvoru, svog obavještajca na mjerama i pritvoru... Spremi se na taj ambijent - zaključio je Grbić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.