SRBIJANSKI MINISTAR

Vulin u Srebrenici: Poštujem tugu majki Srebrenice, ali zašto niko ne pusti suzu za crnim maramama srpskih majki

Srpski bol ne zanima nikoga, za srpskim žrtvama se niko ne okreće, rekao je

Aleksandar Vulin: Srpske rane bole samo Srbe. AVAZ

S. S.

12.7.2022

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin stigao je danas u Srebrenicu, gdje je prisustvovao obilježavanju godišnjice stradanja srpskih vojnika i civila u selima Biljača, Brod Sase, Zagoni i Zalazje kod Srebrenice.

Obilježavanje 30 godina je počelo služenjem parastosa i polaganjem vijenaca kod spomenika i kosturnice u Zalazju kod Srebrenice. Vulin je u svom obraćanju poručio da je nezadovoljan zato što na današnjem obilježavanju nije bilo nikog osim Srba.

- Ovdje neće biti nikoga osim nas Srba. Neće doći predstavnici međunarodne zajednice, neće biti predstavnika drugih država. Srpske rane bole samo Srbe - poručio je Vulin.

Kazao je i da kažu da sreća razjedinjuje, a da bol izjednačava.

- Kad su Srbi u pitanju nije tako. Srpski bol ne zanima nikoga. Za srpskim žrtvama se niko ne okreće. Za crnim maramama srpskih majki baš niko neće da pusti suzu. Ja poštujem tugu i bol bijelih marama majki Srebrenice, ali ne razumijem zašto niko ne može da pusti ni jednu jedinu suzu i podijeli bol sa crnim maramama srpskih majki. Koliko iskopanih očiju sudije Ilića je potrebno da se osudi jedan Naser Orić. Na to nam niko nije dao odgovor i zato se mi sjećamo. Iza mene su dva spomenika u dva rata, da ne bi bilo trećeg spomenika, ne smijemo da zaboravimo - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.