PRIJATELJSKI GRADOVI

Karić i Vuković potpisali sporazum o bratimljenju Sarajeva i Podgorice

Drago mi je što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice, poručila je Benjamina

E. Ć.

12.7.2022

Benjamina Karić i Ivan Vuković prilikom potpisivanja ugovora. Facebook

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zajedno sa gradonačelnikom Podgorice potpisala je sporazum o bratimljenju glavnih gradova BiH i Crne Gore.

Karić je poručila da su Bosna i Hercegovina i Crna Gora dvije prijateljske države.

- Crnogorci su ljudi, ali su prije svega naše komšije, prijatelji, nacija sa identitetom. Crnogorce oduvijek krasi “čojstvo”, koje znači pravednost, govorenje istine onakvom kakva jeste, bez vrdanja i uopštavanja.

Drago mi je što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Oni koji od ove istine bježe u apstraktna objašnjenja i generalizacije, niti su ljudi, niti imaju čojstva.

Čast mi je zato danas bila biti u društvu onih koji jasno i glasno govore istinu i spremni su je pogledati u lice, a sami se ograđuju od onih koji od istine bježe.

Sporazum o bratimljenju Sarajeva i Podgorice, koji sam danas potpisala sa uvaženim gradonačelnikom Ivanom Vuković,em kruna je dobre i kvalitetne saradnje naših gradova.

Pobratim se posebno pazi, čuva i podržava. Želim nam uspjeh u budućoj saradnji - poručila je Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.