VELIKI SPEKTAKL

Video / Đoković je priredio nezaboravnu zabavu u Visokom: Ovo su neki od poteza koji su izazvali oduševljenje kod publike

Novak je imitirao čuvene servise Rafaela Nadala i Borisa Bekera, svog bivšeg trenera, igrao je s djecom, izvodio "ljudski challenge"

Đoković imitirao Nadalov ritual prije servisiranja. Avaz

Piše: E. Ć. - A. Č.

13.7.2022

Visoko je danas bilo regionalni centar zahvaljujući spektaklu koji je priređen na svečanom otvorenju teniskih terena u parku Ravne 2. Semir Osmanagić je sa svojom ekipom za kratko vrijeme napravio terene svjetskih standarda, a kao "šlag na tortu" svega bio je dolazak jednog od najboljih tenisera svih vremena Novaka Đokovića.

Mnogo je šampiona, planetarno popularnih megazvijezda iz svijeta šoubiza, sporta..., političara svjetskih kalibara i manira... posjećivalo našu Bosnu i Hercegovinu, ali dolazak tenisera Novaka Đokovića, tek nakon osvojenog Wimbledona, u Visoko regionalno je zasjenio mnoge prethodno nabrojane.


Đoković je igrao po tri seta protiv Aldina Šetkića, Aljaza Bedena i Ivana Dodiga, a osim sjajnih poena, teniseri su nam priredili sjajnu zabavu, a najzaslužniji za to bio je upravo Novak.

Svaki trenutak koristio je da zabavi publiku. Napravio je sjajan šou. Novak je imitirao čuvene servise Rafaela Nadala i Borisa Bekera (Beckera), svog bivšeg trenera, igrao je s djecom, izvodio "ljudski challenge"..., i šta sve ne. Najmlađi su mu pomagali u osvajanju poena, a on im je zauzvrat davao poklone i autograme.

I sa tribina su stizali šaljivi komentari koji su nasmijali Đokovića, a jedan od njih je stigao kada je Novak rekao da će servirati kao Beker, na što mu je jedan od posjetitelja doviknuo "nemoj, propast ćeš kao on".

- Nemojte Borisa da mi dirate - rekao je kroz smijeh Đoković i zatražio veliki aplauz za proslavljenog njemačkog tenisera.

Pogledajte kompilaciju nekih od Đokovićevih najzanimljivijih poteza. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.